Update Instructeur Cursus

Bhv coronavirus updates

Update

Vanaf 28 Mei is MFFA® Europe gestart met het aanbieden van de voor iedere geregistreerde MFFA® Europe Instructeur verplichte workshop.

Dat betreft twee Workshop onderdelen, waarna iedere Instructeur vanaf 1 september of zoveel eerder, het MFFA® Europe cursusaanbod Covid -19 proof kan gaan aanbieden.

1. Het invoeren en benutten van het vanuit de overheid vastgestelde brancheprotocol (www.mijncoronaprotocol.nl of www.kvbe.nl) vereist namelijk een concrete vertaling naar de praktijk van het inrichten, lesgeven en examineren van cursisten.

2. Zoals reeds eerder gemeld zijn we dit kalenderjaar ook gestart met de uitbreiding naar de X-ABCDE methode. Daarmee komt ons Eerstehulpverlener cursusaanbod geheel in lijn met de werkwijze binnen de professionele hulpverlening c.q. beroepszorgverleners. Omdat wij hier altijd al gebruik van maakte is de X een relatief kleine, maar wel zeer relevante toevoeging. En de correcte uitleg en toepassing van de PHTLS ® methodiek voorkomt onnodige verwarring die wordt veroorzaakt door foutieve vertalingen, willekeurig knip-plakwerk of misplaatste interpretaties.


Afgeronde cursussen

Deze week zijn er zowel in Noord-Holland als in Z.O. Brabant weer twee van deze druk bezochte Instructeur cursussen afgerond. Onze MFFA® Europe docenten uit het MBO, HBO en zelfstandige ondernemers, met Civiele , Ge-uniformeerde of Defensie achtergrond, konden zich daarbij uitstekend uitleven op de protocol vertaling naar de praktijk van het leslokaal. Daarbij passeerde uiteraard de extra PBM ’s, hulp- en lesmiddelen en de toepassingen bij alle praktijk skills de revue. Zodat je cursist daardoor ook volledig gecertificeerd kan worden. Dus wees je er wel van bewust dat wij alle skills in de praktijk uitvoeren en er geen enkele niet doen of achterwege laten! Zodat daarmee ook gelijk de tweejaarlijkse Instructeur profcheck afgevinkt kon worden. Deze en volgende maand staan er nog diverse van dit soort Instructeurs­cursussen ingepland.

Ook de komende weken kunnen alle MFFA® Europe Instructeurs zich nog individueel of per TC aanmelden voor dit verplichte Instructeurs­cursusaanbod. Op basis van de aanmelding via ons reguliere email adres, bepalen we de definitieve trainingslocatie en cursusdatum.

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij iedereen hier zo spoedig mogelijk voor in te tekenen. Want nu kunnen we nog rekening houden met voorkeuren en wensen. In de maand augustus zullen we dan uiteindelijk zeker ook nog een paar data en locaties publiceren op de website en dat zijn dan tevens de laatste gelegenheden daartoe. Want per 1 september kan en mag er net als nu, alleen nog maar worden gewerkt onder de restricties van het vastgestelde brancheprotocol en met de toegevoegde lesstof aangaande de zeer ernstige bloeding binnen het X-ABCDE protocol.