EHBO evenementen en festivals

Nederland is een evenementenland bij uitstek en blinkt internationaal uit in het organiseren van grootse (sport-) evenementen en festivals.

Om maar eens wat te noemen; de Elfstedentocht, Sail Amsterdam, de Vierdaagse van Nijmegen, TT-Assen, hardloopevenementen, beurzen, nationale feestdagen en Europese- en Wereldkampioenschappen van talrijke (NOC*NSF) aangesloten sportbonden.

En niet te vergeten, de populaire muziek- en dance events en festivals (Lowlands/Pinkpop) waar Nederlandse DJ’s en VJ’s inmiddels internationaal tot de wereldtop behoren.

Alcohol en drugs op evenementen en festivals

Bij dit type evenementen bestaat er een extra gezondheidsrisico door het gebruik van alcohol en drugs. Dat vraagt om specifiek getrainde EHBO’ers die de symptomen van overmatig alcohol- en of drugsgebruik herkennen en onmiddellijk in actie kunnen komen als dat noodzakelijk is. Heb je dan geen flauw benul over hoe die middelen er uit zien, wat de uitwerking daarvan is of kan zijn en hoe je daar dan als Eerste Hulpverlener bij moet optreden ? ...dan heb je daar verder weinig nut als Evenementenhulpverlener.

EHBO-cursus Evenementen en festivals

Tijdens een evenement of festival kan er van alles gebeuren. Door plotselinge weersveranderingen en te krappe of compleet ondergelopen doorgangsruimtes kan dan chaos ontstaan omdat er teveel mensen op de been zijn. Met de ‘EHBO-cursus Evenementen en Festivals’ houd jij het hoofd koel en verzorg je de aangetroffen patiënt op de juiste wijze of werk je vol zelfvertrouwen, via de beschikbare communicatiemiddelen, mee bij de crowdmanagement inzet tijdens de ontruiming.

Doelgroep

  • EHBO’ers en beveiligingspersoneel bij evenementen en festivals
  • Preventiemedewerkers, buurtcoaches, wijkagenten, docenten en jongerenwerkers.

Cursusinhoud

Specialistische aanvulling op de reeds beschikbare EHBO-bevoegdheid.

Ontwikkeld in samenwerking met- en geautoriseerd door Novadic-Kentron ® en Unity ®

Je leert om gezondheidsproblemen bij overmatig alcohol- en drugsgebruik te herkennen en op te treden als professionele EBHO’er bij evenementen en festivals.

Je leert:

  • Alles over beschikbare soorten drugs, voorkomende verschijnselen en Eerste Hulpverlening.
  • Uitgebreide eerste beoordeling op basis van PHTLS ® protocol inclusief oorzaak van de verschijnselen (N.O.I.)
  • Basale oriëntatietechniek in relatie met traceren van ongevalslocatie en patiënt(en)
  • Communicatie met professionals via portofoonverkeer en het toepassen van crowdmanagement criteria.
  • Het cursusboek is leidraad bij het samenwerken in 3-tallen met de wisselende rollen van coach, hulpverlener en patiënt.

Na succesvolle deelname aan- en afronding van deze ‘EHBO cursus Evenementen en Festivals’ ontvang je een erkend en branchespecifiek certificaat.

Trainingslocatie zoeken Inschrijven EHBO-cursus Evenementen en Festivals