Nieuws

  • < 1 minuut

  GEZOCHT : Evenementenhulpverleners

  Er zijn inmiddels heel wat MFFA® Europe cursisten opgeleid die de cursus Eerste Hulpverlener Allround (EHV-A / 24 klokuren lestijd) hebben gevolgd en nadien succesvol de onafhankelijk geëxamineerde praktijk en theorie toets hebben afgerond en daarmee de bevoegdheid Evenementenhulpverlener Categorie 1 hebben behaald.

  • ± 6 minuten

  Veldnorm Evenementenzorgverlening

  Een alweer in 2019 door het werkveld zelf aangedragen en alom onderschreven norm, waarop in de tussenliggende jaren onze MFFA® Europe cursusboeken, cursusinhoud en cursusduur is afgestemd en hier derhalve voor de doelgroep Eerste Hulpverleners uitstekend en volledig aan voldoet!

  • ± 1 minuut

  Nieuwe ‘FIRST 15 ® ’ Tourniquet gelanceerd!

  MFFA® Europe heeft sinds kort het gebruik van de innovatieve Nederlandse First 15 ® Tourniquet als lesstof toegevoegd bij het cursusonderdeel het stoppen van de zeer ernstige bloeding.

  • ± 2 minuten

  Brandende persoon laten blussen door een EHBO‘er?

  ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ of daadwerkelijk zinvol? Dat was ook onze eerste gedachte bij het lezen van deze alinea in de nieuwste versie van de Nederlandse EHBO richtlijnen. Want wie bedenkt zoiets en nog belangrijker, welke argumentatie zit daar achter? Helaas worden we daar nu net niet veel wijzer over.

  • ± 1 minuut

  OMIKRON virus muteert en is nu nog besmettelijker

  Op basis van de ontwikkelingen in Denemarken is de verwachting dat Nederland de komende weken overspoeld gaat worden met de nog besmettelijkere BA.2 sub-variant van het Omikron virus.

  • < 1 minuut

  Zuurstof Eerstehulpverlener onterecht betiteld als mantelzorger

  Net als bij de entree van onze AED cursus en de bijbehorende AED praktijk inzet door de Eerste Hulpverlener (1996 alweer), schiet helaas ook nu opnieuw weer menig gemeentelijke ambtenaar of veiligheidsdeskundige in een kramp zodra de Zuurstofkoffer hulpverlening door een Eerste Hulpverlener ter sprake komt. Want dat is toch streng verboden volgens hun bronnen? Welke bronnen dat zijn, wordt daarbij niet duidelijk.

  • ± 1 minuut

  Import Afrikaanse Omicron-variant mogelijk voorkomen?

  Een grote pluim voor de GGD Kennemerland die in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de passagiers van twee KLM vliegtuigen uit Zuid-Afrika in speciale teststraten hebben getest op Corona.

  • < 1 minuut

  Kabinet gaat voor 20% minder contact momenten!

  Bij de j.l. persconferentie zijn de nieuwste Corona maatregelen van het kabinet gedeeld met de samenleving. Het is niet de gewenste grote hamerslag geworden waar vele epidemiologen voor pleiten.

  • < 1 minuut

  MFFA® Europe biedt ook ‘CROSS-OVER’ cursussen aan

  Naar aanleiding van vele vragen uit de markt aangaande de Veldnorm Evenementen Zorgverlening Examens en Certificatie, kunnen wij melden dat iedere BHV/EHBO Instructeur van welke organisatie dan ook, altijd welkom is om kennis te komen nemen van ons opleidingsaanbod.

  • < 1 minuut

  Uitbreiding Cursusboeken MFFA® Europe

  In 1996 waren wij de eerste lesstofontwikkelaar die de AED cursus en bijbehorende cursusboek en certificatie voor Eerstehulpverleners in Nederland en Europa introduceerden. In de decennia daarna konden wij regelmatig innovaties en nieuwe lesstofaanvulling introduceren. Van wat recentere datum is de volledige integratie van de zeer ernstige bloeding scenario’s en de koppeling van de levensreddende handelingen aan de PHTLS /NAEMT terminologie van de beroepsprofessionals.

  • ± 1 minuut

  Studiedag Oranje Kruis

  MFFA® Europe aanwezig op beursvloer in Nieuwegein.

  • < 1 minuut

  Standhouder in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein

  Komend weekend (zaterdag 6 november) is MFFA® Europe present tussen de overige standhouders op de Studiedag van het Oranje Kruis. Het thema van hun studiedag is ‘verbinden’.

  • < 1 minuut

  ‘Chest Seal’ per 1 oktober 2021 opgenomen in onze X-ABCDE lesstof

  Opnieuw een primeur voor het cursusaanbod van MFFA® Europe. Na diverse positief verlopen ‘try-outs’ bij verschillende cursistengroepen, hebben we besloten voortaan ook de ‘Chest Seal’ in te voeren binnen het basis cursusboek Eerste Hulpverlener Allround.

  • < 1 minuut

  Innovatieve samenwerking met blusser fabrikant Prymaxx

  Vanwege de uitbreiding van ons cursusaanbod met het Brand-technische deel van de BHV cursus is het logisch dat we op dit specifieke terrein ook in contact komen met fabrikanten/leveranciers. Waarom Prymaxx voor ons een fraaie en innovatieve aanvulling is lees je hier.

  • ± 1 minuut

  Nieuwste reanimatierichtlijnen qua AED stikkers bevestiging éénduidig!

  Wanneer op basis van wetenschappelijk onderzoek (gemiddeld om de 5 jaar) vanuit het ILCOR en de ERC de nieuwste reanimatie richtlijnen worden gecommuniceerd, is het uiteraard altijd weer even goed nazoeken of wij op dit terrein nog aanpassingen in onze lesstof moeten realiseren. Wij kunnen jullie geruststellen met de melding dat dit NIET het geval is!

  • ± 1 minuut

  Geen touw meer aan vast te knopen!

  Het door de politieke besluitvorming binnenkort afschalen en mogelijk geheel opheffen van de Corona maatregelen lijkt geen verstandige keuze op basis van de wetenschappelijke feiten en wat we (helaas) allemaal nog niet weten, door het gebrek aan wetenschappelijke data.