Nieuws

  • ± 2 minuten

  Opnieuw Primeur voor MFFA® Europe: De X-A,B,C,D,E Methode

  MFFA® Europe is de eerste EHBO cursus ontwikkelaar in Nederland die in navolging van de Internationale zorgprofessionals, per 2020 ook de X als standaard cursusonderdeel van het A-B-C-D-E protocol opneemt in haar EHBO cursusboeken en -aanbod.

  • ± 1 minuut

  Wie lachgas gebruikt, lacht niet lang!

  Steeds meer partijen, waaronder Veilig Verkeer Nederland, Gemeentes en het Verbond van Verzekeraars spreken zich uit tegen de gevaren van lachgas, zeker achter het stuur.

  • ± 3 minuten

  Schering en inslag. Wat moet je als EHV'er met onweer?

  De afgelopen weken hebben we in Nederland meerdere malen een weeralarm gehad, vanwege heftige onweerpartijen. Wat moet je doen als Eerste Hulpverlener wanneer er een inslag dreigt? En wat moet je doen wanneer iemand slachtoffer is geworden?

  • ± 2 minuten

  Koude douche voor NL Rode Kruis organisatie

  Ontoereikende Eerste Evenementen Hulpverlening bij de Dam tot Dam loop in 2016 had tragische gevolgen en het had mogelijk voorkomen kunnen worden door betere richtlijnen.

  • ± 1 minuut

  Sta niet te filmen, help mee bij incidenten!

  Gisteren publiceerde de polite van Amsterdam een verhaal op hun Facebook pagina. Hierin werd de politie ernstig gehinderd door omstanders, tot het niveau dat zelfs bij meerdere malen deze filmende en fotomakende personen wegdrukken nog geen effect had.

  • ± 2 minuten

  Alcohol blijkt nooit gezond

  Slecht nieuws voor de aankomende kerstborrels: Alcohol drinken is nooit gezond, ook niet als je het houdt bij dat ene glas rode wijn per dag. De Nederlandse overheid kondigt daarbij aan dat het alcoholgebruik de komende jaren verder aan banden wordt gelegd.

  • ± 2 minuten

  Oproep tot meer AED's bij De Wereld Draait Door

  AED’s zijn de afgelopen maanden een “hot item” in het nieuws. Steeds meer mensen weten van het bestaan van AED’s en de beschikbaarheid van AED’s in dorpen, steden, bedrijven en sportparken wordt steeds verder uitgebreid, o.a door verscheidene burgerinitiatieven.

  • ± 2 minuten

  Herfst EHBO - Zet je licht aan!

  Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor jou als fietser. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus: Zet je licht aan!

  • ± 2 minuten

  16 Oktober Internationale Reanimatie dag

  16 oktober wordt de eerste "World Restart a Heart" dag georganiseerd, met evenementen over de hele wereld om reanimatie door omstanders te promoten.

  • ± 2 minuten

  Zomer EHBO deel 4. De Blauwalg

  Door de extreme hitte wordt er steeds meer blauwalg in de wateren gesignaleerd. Wat moet je weten?