Keuzedeel EHBO aanvraag ingediend bij SBB.

Met invoering van het keuzedeel EHBO kunnen MBO scholen hun lesaanbod uitbreiden binnen de schoolvakken structuur van het MBO onderwijs. Door als MBO MFA instructeur de aanvullende instructeur modules te volgen kun je als MFA docent je werkzaamheden op dit terrein verbreden/verdiepen. De MBO student komt daardoor beter beslagen en met meer bevoegdheden van school.

Met invoering van het keuzedeel EHBO kunnen MBO scholen hun lesaanbod uitbreiden binnen de schoolvakken structuur van het MBO onderwijs. Door als MBO MFA Europe instructeur de aanvullende instructeur modules te volgen kun je als MFA docent je werkzaamheden op dit terrein verbreden/verdiepen. De MBO student komt daardoor beter beslagen en met meer bevoegdheden van school.

EHBO voor ROC/MBO

Mocht je MFA ® Europe Trainingscentrum verbonden zijn aan een MBO opleiding dan is het wellicht nuttig om deze specifieke aanvraag bij SBB daar kenbaar te maken. Met deze informatie kunnen ROC/MBO sectorhoofden, directies en/of onderwijs adviseurs overwegen hier het komende studiejaar gebruik van te maken.

Een aantal bij MFA Europe aangesloten ROC ’s hebben deze aanvraag ingediend en zijn dus zelf ook al overtuigd van het onderscheidende karakter en de meerwaarde voor het bedrijfsleven en de extra beroepskwalificaties en kansen voor de student. Opleidingen die vormen van Eerste Hulpverlening nog helemaal niet in het reguliere lesrooster hebben geplaatst, kunnen hun studenten dan het keuzedeel: Eerste Hulpverlener aanbieden.

Binnen met name het onderwijsaanbod voor sport / recreatie / facilitair en verzorging is het boek MFA Europe boek Eerste Hulpverlener Allround al volop in gebruik of zijn specifieke modules daaruit al opgenomen in het reguliere rooster. Deze opleidingen kunnen dan bovenop het reguliere lesaanbod voor hun studenten het keuzedeel : sport & event medic aanbieden.

Wat veel voorkomende vragen:

Wat is hier nieuw aan/ anders dan wat mijn TC al heeft?

In totaal gaat het om meerdere specialistische modules verdeeld over twee nieuwe boeken en bijbehorende certificatie trajecten

Waarom wil ik dit als Trainingscentrum /Instructeur?

Als Evenement organisator en/of (buiten) sport specialist kun je nu ook als MFA Instructeur voor die specifieke doelgroepen de aangepaste EHBSO / EHBBSO cursussen aanbieden en laten certificeren.

Wat verandert er voor instructeurs?

Na het volgen van de specifieke Instructeur modules kun je zowel de Event-Medic als de Sport-Medic cursus verzorgen. En daarmee een bredere en specifiekere doelgroep bedienen.

Hoe maak ik hier gebruik van?

Je kunt je nu aanmelden voor de specifieke Instructeur modules, zodat dit mogelijk nog voor het zomerreces kan worden afgewikkeld en je na het zomerreces daarmee aan de bak kunt. Als je het wenselijk vindt dat jouw MBO instituut hier gebruik van kan gaan maken is het zaak deze optie(s) op korte termijn door te geven aan de daarvoor verantwoordelijke onderwijsmanager.

Plan cursus Neem contact op Meer cursussen


Laat ons weten wat je hiervan vindt!

  • Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.
  • Uw emailadres zal enkel gebruikt worden om u, indien aangegeven, op de hoogte te houden van nieuwe reacties op dit bericht.
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze voor bots onleesbaarder worden gemaakt.