Avondklok onafwendbaar

Dus volgende week krijgen we nagenoeg zeker die Kabinetsmelding er nog overheen.

Het geeft geen zin om de ‘kop in het zand te steken’ en te hopen dat vervolgmaatregelen uit kunnen blijven. Een groot deel van Nederland is recentelijk afgereisd naar Zuid-Limburg om daar in de file en “als haringen in een ton” te kunnen genieten van de sneeuw die men kennelijk maar zo zelden heeft gezien om deze massa toerisme verplaatsing met alle risico’s van dien te weeg te brengen. Hoezo het reizen beperken en thuis werken?

Daarnaast zijn er zeer veel “creatieve geesten” die denken dat ze gebruik kunnen maken van zelf bedachte oplossingen op basis van eigen interpretaties van de Coronamaatregelen, die iedere grond van onderbouwing missen. Of die simpel stellen dat iets een dringend advies is en daarmee dus geen wet en er dus lak aan hebben. Vandaar dat er deze vakantie en ‘ lockdown ’ weken weer aanzienlijk meer verkeer op de weg is van ... vakantiegangers.

Van een nog zwaardere en beslist misselijkmakende dreiging kan worden uitgegaan bij de zeer veel besmettelijkere varianten die nu ook helaas op diverse plaatsen in Nederland de kop op hebben gestoken en die getuige de ellende in andere Europese landen, zich razendsnel blijken te kunnen verspreiden. Dus kunnen we niet versoepelen.

Daar we op basis van voortschrijdend inzicht de middelbare scholieren leeftijd en studenten niet meer kunnen uitsluiten als mede verspreiders door lossere contacten en (illegale) feesten en partijen of samenkomsten, lijkt die avondklok invoering ons inziens nog maar één van de weinige resterende besluiten die daar met oog op deze leeftijdsgroepen nog wat tegen kunnen doen!