Anderhalve meter EHBO cursus en CODE 95

Bhv coronavirus updates

Per direct of later beginnen?

Een protocol moet dekkend zijn voor zowel het lesgeven als het examineren. Dan is het dus niet van belang of dit binnen het bekostigde onderwijs gaat plaatsvinden of in de private sector of de MKB branche. Dat impliceert dat zowel diverse veiligheidscursussen, als de AED, BHV en dus ook de anderhalve meter EHBO lessen en bijbehorende anderhalve meter examens “gewoon” via onze Trainingscentra en Instructeurs kunnen worden aangeboden en aangevraagd. Daar hoeft bij ons dus zeker niet mee gewacht te worden tot 1 september 2020 of later.

Goed nieuws voor al jullie cursisten en relaties die al enige maanden op een houtje zitten te bijten of zich zorgen maken over verlopende certificatie data. En ook zeker goed nieuws voor jou als ZZP-er / MKB bedrijf die graag weer aan de slag wil, met noodzakelijk en soms zelfs wettelijk verplicht cursus aanbod. Eigenlijk ook vanzelfsprekend omdat scholen, bedrijven, sportfaciliteiten en heel specifiek de zwembaden en recreatievoorzieningen weer geopend zijn en bezocht mogen worden.

Wij zelf nemen daarbij uiteraard geen verantwoordelijkheid op ons voor de recente publicaties op de site van CBR aangaande het kunnen hervatten van ALLE lessen en praktijk examens incl. CODE 95 via andere lesstofontwikkelaars of bepaalde opleidingsorganisaties . Want als men daarbij alleen refereert aan de anderhalve meter norm restrictie en verder niets qua protocol en concrete invulling van het EHBO of BHV aanbod regelt, is dat denken wij naar goed Nederlands gezegde ‘ iemand blij maken met een dode mus’.


Wees voorbereid

MKB en ZZP ’ers zitten in deze barre tijden echt niet te wachten op nog meer kosten door forse boetes van handhavers die slechts objectief; ten behoeve van ieders gezondheid en welbevinden; inspecteren en controleren of er wel volgens de regels en bestaande en geregistreerde protocollen wordt gewerkt! Beslist geen overbodige luxe en ook geen te benijden functie gezien de hedendaagse actualiteit over ‘korte lontjes’ en agressief gedrag van strandbezoekers of verkeersdeelnemers.

Als “oplossing” zit je vermoedelijk ook niet te wachten op een Corona coördinatoren of Covid-19 planning cursusaanbod, want ook daarvoor geld…. op basis van welk goedgekeurd en geregistreerd protocol ga en mag je daar dan concreet mee aan de slag?

Ga dus alleen van start als je EN op de hoogte EN akkoord bent met de concrete invulling EN het daadwerkelijk gebruik van een goedgekeurd EN geregistreerd branche protocol! Dat voorkomt onaangename verrassingen, want de eerste boetes zijn reeds uitgedeeld.