Echt Corona proof protocol of nep nieuws?

Bhv coronavirus updates

Chaos compleet!

Ben jij als ondernemer en BHV/EHBO Instructeur ook zo benieuwd hoe het nu echt zit? Na het bezoek aan de ‘sociale media’ en diverse websites kom je niet veel verder. Dus ga je eerst maar eens ouderwets bellen met diverse Ministeries. Want je moet het echt wel weten en kunnen. Je begrijpt dat zeker half Nederland daar aan de lijn hangt, want net als jij willen al die andere ondernemers ook graag duidelijkheid en geen nepnieuws of overbodig cursusaanbod.

VWS en EZK verwijzen je naar een logische plaats en dat is… de Coronadesk van de KVK. Normaliter zou je bij zo’n locatie uit de buurt blijven, maar nu is het wel handig! De KVK heeft het allemaal mooi gebundeld en logisch per branche ingedeeld beschikbaar gesteld. Echter... daar blijken items onterecht als voldongen feit geplaatst te zijn, terwijl het puur om een handreiking of ontwerptekst gaat (zoals bij de BHV) en het dus beslist geen reeds erkend protocol is. Kan gebeuren… want de KVK neemt natuurlijk ook aan dat de toeleverancier vanuit die branche correcte informatie verstrekt. Maar ja en helaas… jammer dus.

Rondje langs de velden

Diverse organisaties in Nederland beroepen zich op dat door hen in gezamenlijkheid ingediende “protocol” wat echter een handreiking is, die nadien door iedereen zelfstandig moet worden aangevuld tot protocol en dan bij de veiligheidsregio ter goedkeuring moet worden voorgedragen. Heb je dan werkzaamheden in meerdere regio’s, dan moet dat dus aldaar weer opnieuw worden aangevraagd ter goedkeuring.

Omdat een handreiking en partij suggesties geen erkend protocol is, reist de vraag waarom dit zo massaal als “oplossing” en motivatie voor de zeer snel voorgenomen en breed gecommuniceerde start in de nieuwe normaal 1 ½ meter maatschappij wordt benut? Ingangsdatum en startdata zijn achtereenvolgens : geen datum (?), 1 juni en 15 juni. Anderen zijn (gelukkig maar) minder stellig en melden: dat je er zelf verantwoordelijk voor bent!!

Tsja, wat heb je daar nou aan? Wat een open deur! Met dan nog wel de verwijzing naar de eigen Gemeente/Veiligheidsregio en het RIVM. Dus ga je dan uiteraard daar even een belletje aan besteden, maar oh wee… ook daar helaas geen soelaas!! Dus wat nu? Want je wilt nu onderhand wel graag aan de slag!

Gouden tip

Gelukkig. Via-via krijg je de tip om eens op bezoek te gaan bij de website van het MKB. ‘Who Else’? Dat je daar zelf niet aan gedacht had!

En toen je de Coronadesk van de KVK er nog een keer goed op na las, zag je dat daar ook al vermeld staan.Partners MKB en VNO-NCW. MKB en VNO-NCW bieden je een overzicht met informatie en de Corona Calculator van MKB-Nederland, VNO-NCW en de aangesloten branches. Van beide organisaties heb je al regelmatig hun Voorzitters met zinvolle initiatieven, bijdrages en informatie op TV gezien. Die Coronacalculator is een zeer nuttige tool en te vinden onder :https://www.coronacalculator.nl/

Mooi meegenomen, maar hoe nu verder ?

VERRASSING!

Check a.s. vrijdag 29 mei 2020, de website van: www.mijncoronaprotocol.nl