Zomer EHBO deel 2: Herken jij een verdrinkend kind?

Verdrinking ziet er niet uit zoals de meeste mensen verwachten. Er is weinig sprake van dramatisch spetteren, zwaaien of roepen om hulp. Herken de symptomen..

De Instinctive Drowning Response - zo genoemd door Francesco A. Pia, Ph.D, is wat mensen doen om daadwerkelijke of waargenomen verstikking in het water te voorkomen. En het ziet er niet uit zoals de meeste mensen verwachten. Er is heel weinig sprake van dramatisch spetteren of zwaaien en geen geschreeuw of geroep om hulp op wat voor manier dan ook.

Doe de test via dit filmpje, ben jij in staat het kind te herkennen dat verdrinkt?

Statistieken

Om een ​​idee te krijgen van hoe stil en niet-statisch van het oppervlak verdrinking kan zijn, overweeg dit: het is de nummer twee oorzaak van het per ongeluk overlijden bij kinderen van 15 jaar en jonger (net achter auto-ongelukken) - van de ongeveer 750 kinderen die volgend jaar zal verdrinken, zullen ongeveer 375 van hen doen dit binnen 25 meter van een ouder of een andere volwassene. Bij tien procent van die verdrinkingen ziet de volwassene het hen in feite doen, zonder het idee dat het gebeurt.

Verdrinking lijkt niet op verdrinken - Dr. Pia beschreef de instinctieve verdrinkingsreactie als volgt in een artikel in On Scene Magazine van de kustwacht:

Geen geroep om hulp

Behalve in zeldzame omstandigheden zijn verdrinkende mensen fysiologisch niet in staat om om hulp te roepen. Het ademhalingssysteem is ontworpen om te ademen. Spraak is de secundaire of overlappende functie. Ademhaling moet worden vervuld, voordat spraak plaatsvindt.

De mond van de verdronken mensen zinkt beurtelings naar beneden en verschijnt weer boven het wateroppervlak. De monden van verdrinkende mensen staan ​​niet lang genoeg boven het wateroppervlak om uit te ademen, in te ademen en om hulp te roepen. Wanneer de verdrinking de monden van mensen boven het oppervlak zijn, ademen ze uit en inhaleren ze snel terwijl hun mond onder het oppervlak van het water begint te zinken.

Verdronken mensen kunnen niet zwaaien om hulp.

De natuur dwingt hen instinctief om hun armen lateraal uit te strekken en op het wateroppervlak te duwen. Als je op het wateroppervlak drukt, kun je mensen verdrinken om hun lichaam te gebruiken, zodat ze hun mond uit het water kunnen halen om te ademen.

Gedurende de Instinctieve Verdrinkingsrespons kunnen verdrinkende mensen niet vrijwillig hun armbewegingen controleren. Fysiologisch, verdrinkende mensen die aan de oppervlakte van het water worstelen, kunnen niet stoppen met verdrinken en vrijwillige bewegingen uitvoeren, zoals zwaaien om hulp, op weg gaan naar een redder of reikende naar een reddingsuitrusting.

Lichaam blijft rechtop in het water

Van begin tot eind van de instinctieve verdrinkingsrespons blijven de lichamen van mensen rechtop in het water, zonder bewijs van een ondersteunende kick. Tenzij gered door een getrainde badmeester, kunnen deze verdrinkende mensen alleen worstelen op het oppervlak van het water van 20 tot 60 seconden voordat onderdompeling plaatsvindt.
Dit betekent niet dat een persoon die schreeuwt om hulp en geselen niet echt in de problemen zit - ze ervaren in het water levende nood. Niet altijd aanwezig vóór de instinctieve verdrinkingsreactie duurt watertaxi niet lang, maar in tegenstelling tot echte verdrinking kunnen deze slachtoffers nog steeds helpen bij hun eigen redding. Ze kunnen levenslijnen pakken, ringen gooien, enz.

Zoek naar deze andere tekenen van verdrinking wanneer personen in het water zijn:

  • Hoofd laag in het water, mond op waterniveau
  • Hoofd schuin naar achteren met de mond open
  • Ogen glazig en leeg, niet in staat om te focussen
  • Ogen dicht
  • Haar over het voorhoofd of ogen
  • Geen benen gebruiken - Verticaal
  • Hyperventilatie of hijgen
  • Probeer in een bepaalde richting te zwemmen maar niet vooruit te komen
  • Over de rug proberen te rollen
  • Lijken om een ​​onzichtbare ladder te beklimmen.

Soms is de meest voorkomende aanwijzing dat iemand verdrinkt, dat ze er niet uitzien alsof ze verdrinken. Ze zien er misschien uit alsof ze water trappen en opkijken. Een manier om zeker te zijn? Vraag hen: "Gaat het?" Als ze überhaupt kunnen antwoorden, zijn ze dat waarschijnlijk ook. Als ze een lege blik terugbrengen, heb je misschien minder dan 30 seconden om bij hen te komen.

Ouders en lifeguards - kinderen spelen in het water maken lawaai. Als ze stil worden, ga dan na wat er met hen aan de hand is.

Wil jij een cursus EHV-Lifeguard volgen?


Start nu Meer cursussen
(bron: http://spotthedrowningchild.com)