Studiedag Oranje Kruis

MFFA® Europe aanwezig op beursvloer in Nieuwegein.

Vandaag zaterdag 6 November waren wij samen met een 20-tal andere standhouders aanwezig tijdens de Studiedag ‘Verbinden’ van het Oranje Kruis. Tussen de workshops door konden de vele BHV/EHBO Instructeurs, kennis maken met de innovaties en producten van de aanwezige bedrijven.

Bij de stand van MFFA® Europe werd het ‘safe and easy’ brandveiligheid concept uitgedragen waarbij vanwege deze beursdag het accent lag op ons Instructeurs­cursusaanbod, specialistisch lesmateriaal, bijbehorende cursusboeken en de jaarlijkse onafhankelijke examinering en certificatie. Dit in directe relatie tot de concrete implementatie van de Veldnorm Evenementenzorgverlening. Wil je hier meer over lezen of je daarvoor aanmelden check : https://www.safe-and-easy.eu/

Menig bezoeker was aangenaam verrast met de hoogstaande kwaliteit van de producten van de oorspronkelijke ontwikkelaars zoals: het wond op stop materiaal (Curaspon ®) in combinatie met de containers en ledematen, de spray blussers (i.p.v. een blusdeken !), de alcohol & drugs kits (Logan) en onze zeer uitgebreide en goed gedocumenteerde specialistische EHV cursusboeken die concreet inzetbaar zijn als voorbereiding op het onafhankelijke examen voor het Evenementenhulpverlener Certificaat Cat. 1 , Cat 2. of Cat. 3.

Evenementenhulpverlener Categorie 1: betreft EHBO BASIS, Categorie 2 : betreft EHBO PLUS en Categorie 3 is ook nog steeds EHBO en dus geen beroepszorgverlening, maar… omdat dit een zeer uitgebreid cursusaanbod en examen is, wordt dat dus assistentie spoedzorg genoemd!! Waarmee wij weer zeer duidelijk willen onderstrepen en uitdragen dat het om Eerste Hulpverlening gaat. WIJ gaan nooit behandelen of zorgtaken uitvoeren, dat laten we over aan de professionals !! De EHBO’er in de Evenementenzorgverlening is en wordt daarmee dus ook geen beroepsprofessional maar is desondanks wel zeer welkom en praktisch inzetbaar binnen die Beroepssetting tijdens het Evenement, maar dan uitsluitend in de vorm van ‘extra handjes aan het bed’.