Ouderlijk toezicht bij (zwem) water

In navolging van het succesvolle ‘congres of drowning’ in Ijmuiden en de daar geformuleerde aanbevelingen is nu ook Consument en Veiligheid een campagne gestart die ouders bewuster moeten maken over de risico’s van hun eigen en andermans spelende kinderen in en om de vijver, het (eigen) zwembad, het water in de wijk, de recreatieplas, het zwembad en/of de zee. Warmte in combinatie met een drukke baan en/of vermoeidheid kan leiden tot onoplettendheid of onachtzaamheid door het weg doezelen op een luie stoel; terwijl elders een onvoldoende zwemvaardig kind door gebrek aan inschattingsvermogen, het niet weten wat ondiep en diep zwemwater is, plotselinge koude of vermoeidheid of stroming, onder dompelen en door gebrek aan drijfmiddelen of zwemvaardigheid uit het oog worden verloren en snel en geluidloos verdrinken.

Verdrinking t.g.v. een verdrinkingsongeval is bij jonge kinderen (onder de 12 jaar) doodsoorzaak nr. 1 met een aantal van 14 op jaarbasis. De actie is sinds Mei onder de aandacht gebracht bij zwembaden, recreatieplassen en stranden. Wilt u meer lezen kijk dan op: www.veiligheid.nl

Medic First Aid ® Europe is mede op basis van haar aanwezigheid tijdens dat ‘Çongres of Drowning’ te Ijmuiden zelf van start gegaan met de inventarisatie van de opleidingsbehoeften in deze specifieke recreatiebranche sector en heeft op basis daarvan met diverse branchepartijen geïnventariseerd welk cursusmateriaal op het terrein van de specifieke Eerste Hulpverlening gewenst en noodzakelijk is, om hierbinnen werkzaam personeel adequaat en zinvol te kunnen trainen. Dit wordt de Medic First Aid ® Europe Sport – Medic cursus.