Gevaarlijke rookgassen in het Ir. Ottembad te Eindhoven

Bedrijfshulpverleners van de Gemeente Eindhoven; die met onze cursusboeken en methode zijn opgeleid; konden zondag 29/10 in hun eigen bad aan de slag met een (risicovolle) verkenning op basis van de interne brandmelding.

Lees hier de link naar het artikel van Omroep Brabant.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en het toeval wil (da’s uiteraard geen toeval !!) dat tijdens de recente BHV herhalings­cursussen uiteraard ook dit scenario aan de orde is geweest en deze locaties zijn bezocht. Een snelle en veilige ontruiming heeft daarbij altijd de hoogste prioriteit!

Zodra het de Bedrijfshulpverleners duidelijk was dat de kortsluiting/melding getraceerd was in de buurt van de gevaarlijke stoffen opslag en er sprake was van brand en/of rookontwikkeling werden ‘deuren en ramen gesloten’ en ruim 250 toeschouwers en recreanten uit de buurt gehouden van deze locatie en geëvacueerd. Waarbij de reeds gealarmeerde Brandweer, Politie en Ambulancediensten met hun OVD ’s, binnen no-time na de melding al hun professionele taak konden uitvoeren. Gelukkig zijn er geen slachtoffers te betreuren.

De Bedrijfshulpverleners hebben hun werkzaamheden bij de evacuatie van het Ir. Ottenbad te Eindhoven en de begeleiding van de recreanten naar de aangrenzende Tennishal uitstekend uitgevoerd. Eind goed al goed en de RIE in combinatie met de praktijkscenario’s hebben hun noodzaak weer bewezen.

Hulde aan de Bedrijfshulpverleners van de Zwembaden in de Gemeente Eindhoven.
  • < 1 minuut