EHBO docententeam Friesland College, CIOS Heerenveen / Leeuwarden flink uitgebreid!

Het reeds lang bestaande EHBO docententeam aan het Friesland College, CIOS Heerenveen / Leeuwarden is sinds deze week uitgebreid met 7 nieuwe MFFA® Europe Instructeurs.

Naast het reguliere Reanimatie en EHBO aanbod Eerste Hulpverlening voor alle leeftijdsgroepen (zuigelingen, kinderen, drenkelingen en volwassenen) is ook het opstoppen van de wond, de traumazwachtel en de tourniquet beschikbaar. De inhoud van dit cursusaanbod staat gelijk aan alle competentie eisen aan de Eerste Hulpverlener op pagina 52 tot en met 54 in de bijlage 8.1 van de Veldnorm Evenementenhulpverlening. http://www.evenementenz.org/downloads/VeldnormEvenementenzorg_Versie1.pdf

Daarmee is de MBO student uit Heerenveen/Leeuwarden, multifunctioneel inzetbaar met een erkend en tevens branche-certificaat binnen de regelgeving I.K.K., de WHVBZ binnen de zwembaden en het BHV besluit in relatie tot ARBO en de RIE en de Evenementenhulpverlening. Dus na afronding van de studie : tevens een extra certificaat op je CV als extra sollicitatiecriterium. Waarmee uitstekend wordt voldaan aan de wens vanuit het Onderwijs Ministerie om de MBO student startklaar af te leveren.

Binnen het Friesland College bestaat naast deze route ook grote belangstelling voor de specialistische uitbreidingen via het MFFA® Europe cursusaanbod via het BKOC (= Brand, Kleine Blusmiddelen, Ontruiming en Communicatie) gedeelte van de Bedrijfshulpverlener cursus en de Specialistische verdieping van de Eerste Hulpverlening door middel van de MFFA® cursusboeken op het terrein van de Sport (Sport-Medic) en optredende gezondheidsverschijnselen bij Alcohol & Drugs (Event-Medic). Waarmee kan worden voldaan aan het certificatie niveau Evenementenhulpverlener Categorie 2.

Vanzelfsprekend is ook dit Instructeurs team gelijktijdig Covid-19 proof opgeleid en gecertificeerd zodat zij nu per direct inzetbaar zijn en de eindexamenkandidaten via hun lessen nog tijdig aan deze relevante bekwaamheidseisen kunnen voldoen en geen studievertraging oplopen.

Wij wensen het gehele team veel succes bij hun werkzaamheden.

  • ± 1 minuut