Pilot: Covid-19 Proof AED/BHV en EHBO lesgeven en examineren

Bhv coronavirus updates

De eerste pilot

Op 7 Mei heeft MFFA® Europe de eerste pilot gedraaid met het Corona proof AED/BHV en EHBO Lesgeven en Examineren protocol. Twee geheel verschillende lokalen qua afmeting zijn daartoe vooraf Corona proof ingericht en van tape en stikkers, richtlijnen en posters voorzien. Benodigde les- en instructiemiddelen zijn vooraf op de gewenste plaatsen neergezet.

Beoefende skills uitgevoerd door echte cursisten betroffen: ernstige bloeding, reanimatie, aed, oplossen verstikking en de stabiele zijligging. Bij het brand onderdeel gebruik van haarnetjes, helm en vizier in combinatie met de CO2 blussing en een vet pan brand met blusdeken. Dat alles in combinatie met het noodzakelijke handenwassen, handschoenen aan en uit doen, juiste routing en het na de les ontsmetten van de gebruikte materialen en lokalen.


Het resultaat

Op een paar kleine praktische zaken na liep dat gesmeerd, dus kunnen we dit met een gerust hard definitief uitrollen naar alle MFFA® Europe Trainingscentra. Dus geen ELO opdrachten of zelfs het achterwege laten van belangrijke skills. Ons boek behoeft geen ELO daar het al zeer praktisch en overzichtelijk is opgezet en geïllustreerd. Ook de extra aan te schaffen nieuwe lesmiddelen voor het NU werken met 2 tallen in plaats van de gebruikelijke 3 tallen werkte goed. Zonder het succesvol doorlopen van deze specifieke en verplichte workshop kun je niet aan de slag met lesgeven en/of het extern laten examineren van je cursisten.