Covid-19 Bermudadriehoek

Bhv coronavirus updates

"Veilig leven" na de lockdown

De landelijke bladen hebben helaas na 30 jaar nog steeds niet zoveel kaas gegeten van de functie en de werking van de AED maar dit Pinksterweekend was er een zeer lezenswaardige bijdrage over de TIEN geboden voor een veilig leven na de (intelligente) ‘lockdown’.

De ventilatie expert Ing. A. Boerstra bespreekt daarbij de oorzaken en risico’s voor de superspreading events. Ook in onze eerste Corona artikelen en op basis van het promotie onderzoek van Mw. I.K. van Marle in deze reeks, gingen wij al uit van de Aerosols. Zijn boodschap kort samengevat is het vermijden van de roemruchte Bermuda driehoek die in het huidige Corona tijdperk gevormd wordt door: veel mensen langere tijd samen in een binnenruimte waar veel gezongen of geroepen wordt en die bovendien slecht geventileerd is.


Onze branche

Voor onze vele sportieve cursisten en alle binnen de sport – en recreatiebranche en MBO/HBO opleidingen actieve EHBO Instructeurs vertalen wij dit naar : intensieve longinhoud gerelateerde belasting (sporten, zingen , juichen, schreeuwen,…..), grote groepen sporters/toeschouwers relatief dicht bij elkaar in slecht geventileerde binnenruimte. (kerkkoor, fitnesszaal, kantine, buitentribune, ...). Is het minder inspannend of heftig dan blijft de wereld om je heen nog een mijnenveld. Want minder goede ventilatie en dicht op elkaar kan ook plaatsvinden op een station, in de trein/bus of metro, in de bioscoop…. Geen wonder dus dat het Kabinetsbesluit net deze sectoren, branches en bijbehorende locaties als risicovol bestempeld. Maak dus net als bij de hulpverleningssituatie hoe dan ook altijd een goede Risico Inventarisatie en afweging over OF en zo ja HOE je veilig kunt werken. Be Aware Out There!