MedicFirstAid® Europe team finisht in Cape Epic 2011

Omroep Brabant : vrijdag 27 Mei : MTB Special over de Cape Epic 2011.

Klik voor foto’s op deze link.

Brabants MTB team ondanks helse hitte en materiaalpech toch finishers in Cape Epic 2011.

Het Medic First Aid ® Europe MTB team is maandag 11 april 2011 moe maar voldaan, enige kilo’s lichter en stukken bruiner teruggekeerd uit Zuid Afrika.

Geert Swinkels (uit Lith) en Johan Walraven (uit Helmond/Brandevoort) hebben deze tocht der tochten tot een goed einde weten te brengen. Tijdens de tweede etappe brak Geert zijn trapas door midden en was het team genoodzaakt om 10 km te lopen, sleuren en duwen in zwaar geaccidenteerd terrein bij 44 graden celcius naar het eerstvolgende water- en materiaalpunt. Daar eenmaal aangekomen was er met de reparatie ook de nodige tijd gemoeid. Met 2 ½ uur tijdverlies werd alles uit de kast gehaald en 3 minuten voor de officiële sluitingstijd van de etappe waren we bij de finish. De dag er na werd dat natuurlijk bekocht met een matige tijd. De aansluitende etappes gingen weer als vanouds en klommen ze in het algemeen klassement naar plek 361.

Van de 600 teams / 1200 deelnemers heeft ruim 10 % door materiaalpech, blessures, ongevallen of uitputting de finish niet gehaald.

In de Grand Master categorie ( 50 + ) zijn ze 5-de geworden. Zonder de materiaal- en tijdpech had er daar een derde plek in gezeten.

Omroep Brabant heeft de hele week opnames gemaakt en verslag gedaan van alle Nederlanders (waarvan 19 gefinishte teams) en dan met name de Brabanders onder de deelnemers.

Het goede doel in de ‘townships’ is bezocht en er wordt daar goed werk geleverd waardoor de kinderen via de sport een toekomst hebben. We pretenderen niet de wereldproblemen te kunnen oplossen maar iedere bijdrage hoe klein ook, is meer dan welkom.

De JAG Sports and Education Foundation zorgt door middel van betere sportfaciliteiten en beter onderwijs dat kinderen in Zuid Afrika een kans krijgen op een betere toekomst. Sporten geeft deze kinderen een doel in het leven en sporten leert je dat doelen haalbaar zijn als je jezelf er voor inzet. Op deze manier kunnen kinderen ook uit de problemen blijven. Iets wat in Nederland natuurlijk ook gewoon van toepassing is. Voor meer info zie www.jagfoundation.org.za