‘Chest Seal’ per 1 oktober 2021 opgenomen in onze X-ABCDE lesstof

Opnieuw een primeur voor het cursusaanbod van MFFA® Europe. Na diverse positief verlopen ‘try-outs’ bij verschillende cursistengroepen, hebben we besloten voortaan ook de ‘Chest Seal’ in te voeren binnen het basis cursusboek Eerste Hulpverlener Allround.

Het hoeft; gezien de actualiteit over met name de zorgwekkende toename van steekincidenten; geen betoog dat dit een gepaste actie van onze Eerste Hulpverleners, dus extra opleiding vereist. Deze skill stond natuurlijk al uitvoerig beschreven in ons cursusboek Trauma-Medic voor de cursus assistentie spoedzorg. Maar daar hebben we nu dus een ‘light’ versie van gemaakt voor onze lekenhulpverlener cursus. Logisch toch?

In tegenstelling tot andere opleidingsorganisaties die regelmatig de ‘kaasschaafmethode’ hanteren breiden wij dus uit. Onze MFFA® opgeleide lekenhulpverlener betreft daarom dus altijd een getrainde en daartoe gecertificeerde eerstehulpverlener en nooit een niet opgeleide toevallige passant. Want de soms elders gekozen naam van “passantenhulpverlener” zou wellicht anders kunnen vermoeden.

Deze uitbreiding qua skills wordt ondanks de directe relatie met de B en de C, toch toegevoegd bij de X. Uiteraard in aanvulling op de andere skills die in directe relatie staan met het stoppen van een zeer ernstige bloeding. Voor ons eerste cursistenniveau certificaat EHV-A (cursusduur 24 uur) is dat namelijk de meest logische plaats. En natuurlijk ook, omdat dit net als bij de zeer ernstige bloedingen directe actie vereist!!


  • < 1 minuut