HAPMED tourniquet trainer

Bij MFA ® Europe en in Defensiekringen is de Tourniquet natuurlijk nooit uit het lesstofaanbod verdwenen. Het was, is en blijft het meest ideale ‘old school’ hulpmiddel voor ZHKH en voor de Eerste Hulpverlener, zodra er sprake is van een catastrofale bloeding bij een Bergsportongeval, ernstig Verkeersincident, Natuurgeweld of de gevolgen van Terroristische aanslag.

Met de huidige waan van de dag (“terrorisme ehbo”) krijgen we nu helaas ook te maken met de import, verkoop en het gebruik in de praktijk van goedkopere ‘kopie’ versies van tourniquets. Het nadeel daarvan is dat je ‘blijft draaien’ en er eigenlijk pas na ‘lang draaien’ sprake is van het min of meer afstoppen van de catastrofale bloeding. Dat soort tourniquets vallen gelijk door de mand tijdens de training met deze unit.

De HAPMED tourniquet trainer is als zovele andere trainingsmaterialen afkomstig uit de Defensie toepassing. Daar Civiele hulpverleners echter ook worden geconfronteerd met de meest voorkomende tourniquet problematiek (“fouten”), is het van uitermate groot belang dat hier een goede training in wordt ontvangen. Zodat je naderhand goed getraind en effectief en doortastend kunt optreden als dat nodig is. Welnu, de HAPMED tourniquet trainer voorziet uitstekend in die behoefte. Geen gedoe met nepbloed en meer opruimtijd dan oefentijd. Er is een ruime keuze uit 7 verschillende training scenario’s. Duidelijke registratie van de noodzakelijke handelingen als plaatsing, verstrekte druk, tijdsduur en het effect op de gezondheidstoestand van de patiënt. Dus geen schijnveiligheid, maar concreet meetbaar. Kortom een ‘must’ voor de serieuze Trainingscentra en Hulpverleners

Meer informatie?

Neem contact met ons op!