Cardio First Angel

Simpel, effectief en efficiënt….dat je dat zelf niet bedacht hebt!

Zonder angst om iets fout te doen de correcte borstcompressie kunnen uitvoeren.

Bestel hier uw Cardio First Angel … en we zetten de reanimatie angst op zijn kop!

Het zal je toch gebeuren dat er iemand in elkaar zakt en jouw hulp wordt ingeroepen. Je belt uiteraard snel 1-1-2 en gaat hopelijk direct aan de gang met de reanimatie. Maar ja hoe ging dat ook alweer ? Waar moest je de handen plaatsen, hoe diep moest je indrukken, met welke snelheid..etc. En als je maar geen rib breekt en de situatie verergert voor de patiënt want dan kom je pas echt in de problemen.

Dit handige hulpmiddel voorkomt deze faalangsten met mogelijk gevolg van dan maar niets te doen. Hoe werkt dat dan ? Je haalt de C.F.A. uit de kunststof verpakking, leest de 3 pictogrammen op de bovenkant die je vertellen wat te doen, plaats hem zoals aangeven op het borstbeen van de patiënt en start met de compressies. Een goed hoorbare klik geeft aan dat je de juiste diepte hebt ingedrukt en controleert je dus ook op het volhouden daarvan.

Door de brede basis wordt mogelijke ribbreuk tot een minimum beperkt c.q. nagenoeg onmogelijk. Derhalve veel meer zekerheid voor de hulpverlener en meer kans op het tijdig starten van een reanimatie.

Uiteraard is het snel laten ophalen en aansluiten van een AED uitermate gewenst en bevorderlijk voor een hogere kans van slagen om iemand terug te kunnen halen. Reanimatie mag pas gestart worden als iemand ‘by observation’ dood is (geen bewustzijn geen ademhaling en geen circulatie heeft). Dus slechter kun je het niet maken! Een reanimatie kan dus niet mislukken als je hem correct hebt uitgevoerd. En dat is :

De afloop van een reanimatiepoging kan natuurlijk wel tegenvallen namelijk als de patiënt dood blijft en niet teruggehaald kan worden. Maar dat is heel wat anders natuurlijk! Met de C.F.A. hoeft u dus geen angst meer te hebben om iets ”fout” te doen bij de borstcompressie en kun je zelfs als je het niet meer weet m.b.v. dit hulpmiddel toch goed borstcompressie geven. Een hele geruststelling!

Uw cursisten individueel of klassikaal goed controleerbaar laten trainen op de reanimatie met de perfecte feedback van de C.F.A. Zelfs als je moe bent (door de verzuring van de betreffende spiergroepen) en er geen tweede hulpverlener aanwezig is kun je door de directe feeback van de C.F.A. toch zorgen voor de correcte diepte en snelheid door de goed hoorbare klik.

Ook zonder de aanwezigheid van de instructeur kan iedereen die dat wil tussentijds zelfstandig oefenen op welk type reanimatiepop dan ook die er beschikbaar is.

Kortom: succes verzekerd!

Bestel hier uw Cardio First Angel